Selasa, Disember 31, 2013

Colmar Tropical Resort

Assalamualaikum!

Bulan December memang byk travel since wifey pun is on long leave (school holiday)

This time saje poyo2 nak review sebuah resort yg located on top of Bukit Tinggi, Colmar Tropical. I guess tempat ni is famous among locals sebab dah lama pun dibuka.

Kalau dari KL tu dekat je, tempat ni pun tak luas mana so boleh la nak buat short trip without having to stay overnight. My visit this time pun memang adhoc je, otw home from my mom's house, tetiba rasa lapar and nak makan western so terus teringat Bukit Tinggi!

Resort ni mempamirkan ciri2 eropah, France precisely dalam seni reka dan konsepnya. Suhu pun quite chill but not as cold as Genting or Cameron. Last 6 yrs it was cooler than now.

Kami sampai lepas zuhur so matahari tgh tepacak atas kepala, panas! Kedai makan adala beberapa tapi semuanya western je and bakery. Orang ramai maybe sebab cuti sekolah so restoran penuh. Lucky still dapat tempat duduk. Menu nampak menarik and kami order ayam bakar ala2 kat KR je tapi harga dia slightly mahal. Mujur rasa dia best.

Lepas makan kami sempat tgk dance show dari acrobatic group yg berasal dr China. Sebelum tu kami pusing2 tgk fun fair and later p snap pic dgn swan.

Oleh kerana masa terhad kami tak sempat nk pergi lawat taman arnab, taman jepun and club house. Last time aku pergi tempat2 tu agak menarik la gak...bolehla nk rasa pakai kimono and belajar buat teh.

Overall tempat ni best utk short vacation and just nak lari dari kesibukan kerja. Those yg pernah pergi langkawi cable car, kat bwh tu kan ada english town...ha sama jela macam tempat ni cuma lokasi la cantik sikit...atas bukit.

So next time terasa nk ke europe, feel free to visit this place ye...

Catat Ulasan