Selasa, April 26, 2016

Ajam's diary: famos selebriti i've met

Kecemasan. Kecemasan ! (nada gaya robocarpoli)

April dah nak habis but aku still has nothing to write. KPI is minimum 1 entry/month. So terpaksala poyo sikit kali ini. Aku akan share list para selebriti tempatan yang aku pernah terserempak secara kebetulan di tempat awam.

lets start dari umur aku paling muda yang aku boleh recall.

Nama dia Kamarool Yussof (aku google). Famos masa aku sekolah rendah sebab aku suka sgt cerita Mat Gelap. Dia pegang watak jahat nama Al Fonso. Aku terjumpa dalam toilet kat Central Market. Me n cousins berebut-rebut salam dia haha. thingking back, dlm tandas kot.....
then aku ternampak Pak Nil, time tu dia host Pop Kuiz...not as big as now but still famos. Kat Youhan nama lama, kini dah jadi sunway apatah (Legend Mall). Dia naik escalator, aku tengok je dari bawah. Tak sangka bila aku dh keje ni dapat pulak bekerjasama dgn Pak Nil time family day dinner...jumpa dia and brief dia pasal prog as dia is the emcee cum guest artist that nite.
Nana. aku terjumpa masa dia baru nak up. Aku pun form 1 or 2 je. Berselisih dalam Ampang Mall tapi sebab aku tak minat so aku buat-buat tak kenal jela hihi...budak2.
Faradiya, ni aku tak ingat dah bila exactly. But surely long before GV. Ternampak kat Lobi Hotel The Legend, aku baru nak check in masa tu. Serious putih melepak and cantik.
Beselisih dengan Andy di Suria KLCC. 
Chef Wan too at Suria KLCC. Kecoh macam dalam TV. Dia was walking alone je tapi gaya dia usha barang2 display at glass window tu macam orang tak biasa shopping haha. Walhal kat tangan dah penuh paper bag of branded items.
Sofea Jane pun selisih di Suria KLCC. Naturally cantik and simple looking.
DCT. Masatu aku dalam taxi menuju ke Hotel PNB Darby Park. Taxi stop trafik light depan Masjid As Syakirin KLCC, tiba-tiba DCT and Datuk K nak lintas jalan pergi masjid utk solat terawih...siap bertelekung. Mereka dari either The Zon Hotel or Apartment Binjai.
AZ lalu depan aku dalam Mandarin Oriental. Masa tu aku tgh call wife bagitahu dah sampai bla3. Tiba-tiba je dia slumber berjalan depan aku......terkejut so sempat senyum je.
This couple seat next to our table masa sarapan at Majestic Hotel Melaka.
Jumpa di Berjaya Time Square. Datuk ada game kot petang tu so dia saje round2 dulu release tension. Very humble and friendly. Dia senyum and say hi.....
Jumpa Kak Ani dalam lift Hotel The Zenith Kuantan. Sempat la dia tegur my daughter Hana....sweet orangnya.
Ni quite recent. Dia nak keluar dr pintu lift Hotel Zenith Kuantan. Aku buat tak kenal je sebab tak gemar menteri2 BN nih
Aku ternaik lift yg sama di Hotel Primula KT. Time tu dia bukan MB or menteri, tgh floating xde kuasa dalam kerajaan. Pun aku tak tegur.
Juga di Primula KT. Selisih pintu lobby, Aku senyum je la...masatu dah jadi Menteri Penerangan rasanya.
Nama aku tak tahu but she is Ketua Wanita DAP and MP. 1 lift masa di Holiday Villa Subang, dia tak suka aku so aku pun tak suka dia....fair.
Aku nampak masa kat Subang Airport. Makcik2 sangat u oll...sungguh ke bijak dia ni?
Ternampak kat balai berlepas LCCT. 
Ternampak di The Curve with her family
Zul Ariffin tengah makan di The Tappers, The Curve. Kami lalu je anak beranak....masatu tak famos lg sebab drama2 dia belum meletop.
Nazim Othman tengah lepak kat coffe shop area E- Curve.
David Teo pun di E-Curve, dia tengah diskus bisnes kot nampak serious je.
Ustazah Nor Bayah aku berselisih di Jalan TAR, dia belum Datuk lagi ketika itu. Dengan mak dia shopping....macam chef wan je aku perati haha
Bertembung few times dalam Masjid Nabawi with his son. Tapi before that biasa jumpa and buat program pun so tak la rasa canggung.
Terserempak depan hotel di Mekah. Beliau baru sampai membawa rombongan dr Madinah...sempat salam je.
so ituje yg aku dapat recall tanpa betul-betul ikut garis masa....

Latest update i met with Camellia at the lobby of Impiana KLCC.

Finally teserempak jua dengan my 1 and only Ziana Zain! Jumpa di Ikea Mutiara Damansara with her husband. Tak berani tegur but dia lalu lalang betul2 depan muka aku je...
Catat Ulasan