Sabtu, Disember 09, 2017

My Perth moment part 2

Assalammualaikum!

Gigih oke donlod apps blogger bernilai rm 12.90 supaya mudah nak update my blog ni haha. Bajet macam ada readers and followers je. Doesn’t matter la sebab i blog for own satisfaction and memoir in future.

Now nak sambung my Perth experience. 

Day 1

Usai check in aku have a nap for 2 hours. Cuaca sana masa tu was windy and chilly so sedap tidur. Wifey plak masak our lunch seadanya apa yang kami bawa.

Dah segar and kenyang kami pun memandu kereta menuju Freemantle. Tak jauh sangat, about 30km plus je from apartment. 

Freemantle is sebuah bandar pelabuhan di Western Australia. Sampai sana kami boleh nampak mega cruise parking tepi bandar je slumber. Because its an old town so banyak gak historic building dalam pusat bandar Freemantle.


Parking kereta di Perth ni boleh bayar guna credit card so mudahla nk bayar sebab kami xde duit kecik or coins like the locals. 

Memula kami pergi Freemantle Market but kami tak aware that the market is only open from Friday to Sunday only. Maka hampalah harapan kami nak shopping souvenir kat megabes. 


Kami just round2 bandar dan pergi ke jetty untuk mencuba the famos fish adm chips di Kaili’s. Part from the view, i am not a fan of its fish and chips..sorry guys, too plain to my liking.


Kemudian kami pergi ke pasaraya coles untuk beli bahan mentah bagi masakan kami sepanjang berada di sini nanti. Parking dalam coles lebih murah berbanding tepi jalan.

Kedai di sini pun tutup sewal jam 5 or 6 so tak boleh nak shopping lama2 sambil berangan macam di Malaysia hehe. Barang murah dan segar tapi jangan convert to MYR please. Kami beli ikan dan sayuran serta roti. Beras dah siap bawa dari Malaysia tho ada juga dijual di sana. 

Okay sampai sini dulu. Next time aku sambung lagi InsyaAllah.

Bai!

Catat Ulasan