Isnin, April 16, 2018

My Perth Moment - Final Part

Assalammualaikum


Compilation of my Perth best view
Saje this time aku start by sharing kompilasi gambar-gambar tempat menarik yang kami kunjungi ketika di Perth.

Day 2 (Khamis)

Kami memulakan perjalan awal pagi selepas sarapan yang wife sediakan. Harini perjalanan kami adalah jauh iaitu menuju The Pinnacles (final destination)

Sebelum sampai The Pinnacles, kita akan lalu Yancheap National Park which people say kita boleh jumpa Kangaroo liar di kawasan tu tapi kami tak singgah. Sebaliknya kami meneruskan perjalanan ke Lancelin yang super famos kerana bukit pasir yang memutih dimana activiti meluncur pasir menjadi tarikan utama di situ.

Ala-ala model Polo Ralph Lauren tak? haha, semak samun before kami reach the beach je...

Lancelin Beach

Tapi maaf aku takde gambar kat bukit pasir sebab personally aku tak favor tempat macam tu, ribut pasir was quite strong and susah nak enjoy the moment. Lucky enough Lacelin town itself was quite a place to visit. Mereka ada taman yang bersih dan cantik manakala pantainye pulak sangat awesome macam berada di Pulau Redang!

Selesai beriadah di Lancelin Park baru kami akhirnya ke The Pinnacle. Sepanjang perjalanan tu kami jumpa few Kanggaroo mati tepi Freeway possibly kena langgar oleh kenderaan. Jalan raya kat sini macam our highway cuma free tanpa toll, but takde lampu jalan so if possible elak la memandu di waktu malam di luar kawasan bandar.

Ni la The Pinnacles tu, again not to my liking sebab padang pasir dengan batu-batu je haha
Dari bandar Perth ke The Pinnacles lebih kurang 133km so ianya agak time consuming so our day gone just for this 2 places je.

Malam tu kami ronda-ronda bandar particularly elizabeth quay and bell tower. Both aku suka sebab cantik dengan mainan rona warna alam blend nicely dengan cahaya lampu neon yang memeriahkan suasana.

Kemudia kami pergi makan di Restoran Malaysia named Makan2 di Victoria Park Street. Bolehla untuk lepas rindu pada Malaysia tho the taste was like biasa-biasa je. Roti canai RM 4/sekeping oke!

Day 3

Awal pagi drive to Mandurah dengan niat nak tengok dolphin. Kami bawa bekal so sampai Mandurah kami lepak atas padang berpicnic sambil tengok teluk. Mandurah sebuah kawasan di bay yang naturally cantik. Tak banyak man made attraction because orang ke sini nak layan view and tengok dolphin!

Hari bertuah untuk kami sefamily sebab dapat tengok dolphin lompat tepi jetty je tanpa perlu naiki boat ke open sea.

So itujela cerita Perth, malas dah nak recall haha


Catat Ulasan