Khamis, April 16, 2009

Corat coret



assalamualaikum & good day!
wow! dah sebulan rupanya aku tak update blog ni.
Bukanla buzy sangat cuma tak berkesempatan nak menulis je. Yesterweek buzy sikit merencana program Beach Cleaning, thanks God the program went smooth & successful. My notes about this is available on Facebook.
Dalam masa yg sama masih bergelut dengan urusan tuntutan insuran kereta, dah buat rayuan terhadap sum amaun yg mereka offer. Mudah-mudahan akan mendapat pertimbangan sewajarnya, jika tidak Biro Pengaduan Bank Negara akan menjadi usaha terakhir aku untuk mendapatkan nilai setimpal bagi kereta tu.
Dengan pihak bank Rakyat pun ada konflik, finali semua setel hanya dengan satu emel aduan kepada ibu pejabat. Now they are very responsive and helping...thank you Bank Rakyat!
Last week plak terpaksa mengadap YDP MPK untuk dapatkan kerjasama MPK bagi program 3R yang bakal meledak tidak lama lagi....nantikan! Weekend plak hadiri mesyuarat agung PIBG Sk Kg Chabang seperti biasa sebagai wakil syarikat. fuhhh...1st time aku attend PIBG meeting, had no idea pun what to do. Then kena ushered YB Dun Kemasik plak...hampeh ustazah Lazifah kenakan aku. YB tu plak slumber je sound, PERTRONAS kenala selalu hadir program2 macam ni, bukan setakat hulur duit je....org kg ni seronok kalo dapat bersua muka...yela yela. Apepun yg bestnya dapat kenal Pak Ali petani jaya...banyak kali dia offered aku datang dusun durian dia, kononnya tahun ni durian berbuah lebat...woww durian kampung duh! Pak Ali confirm sy datang nanti.
Next week nak ke Sk Chabang lagi, ada aktiviti lukisan mural and perjumpaan dengan ibu bapa pelajar program Bakti. MMM ada Management Staff Info Sharing juga, demanded to be program moderator, memula dah refused bcoz was worried people will get bored with me. Yelah baru je last time masa Pushing The Limits Day tu dah buat appearance, nanti people question plak...xde host lain ke?? tp dah disuruh jugak...layan.
Oh ya...this week jugak dapat 2 bos baru. GM baru En Yusri ganti En Wan yang promoted as CEO PETRONAS Ammonia. 19 ni akan jadi emcee untuk farewell dinner kat Awana Kijal...yeaaa makan free! sedeynya la host amatur macam aku ni...org bagi makan je, takdepun upah ribu2 macam Aznil huhuhu. Seorang lagi, SM HRM...my direct report :), bos lama pencen tapi dengarnya dah dapat offer from ECER. Bos baru plak daripada Carigali Oversea....btw, PM pun baru hehehe
April...wht a hectic month. Bajet this fiscal yr pun dah dapat semalam so semua projek boleh kick off soon....tho we are cutting down the bajet but still there are money to be invested.
Catat Ulasan