Rabu, Jun 24, 2009

Soundbite

Dah lama tak menulis…malam ni rasa ada mood plak. Saje nak stori perihal last 2 weeks yg were tiring, xciting & menduga hati serta perasaan.

1st day of last week pagi2 buta dah dapat call drpd makcik beritahu yg nenek ditimpa kemalangan. Tulang kaki kiri patah akibat dirempuh sebuah kereta kancil just betul2 kat simpang nak masuk rumah. Hati jadi sangat gusar sebab last time nenek sakit n terlantar adalah time aku form 2 so dah lama tak xpirience such moment. Rasa nak balik kg aritu gak tapi kereta dalam bengkel n makcik cakap everything is under control…tawakkal je la.
Dalam kesugulan tu di pejabat plak ada QESH Day 2009..keje tetap keje la. Takkan aku nk monyok je kat opis…better amik cuti kalo macam tu. So QESH day tetap dijayakan….tahun ni aku jadi committee by default which come with my position @ admin tapi bukan stream committee ar so aku boleh join activity yg dianjurkan buat pertama kalinya. Secara bidang terjun joint Qesh Race…tho x menang tapi kepenatan tu berbaloi ar dapat memeriahkan suasana. Later team up plak ngn member sekampung atas nama Kuala Selangor untuk Kuiz HSE…Thanks God kami jadi Naib Johan…Tahniah to team Kak Nazma & Kak Shima the eventual winner.  

Then njoy tgk Fit witz competition tu…tahun depan aku nak masuk la coz dah tau apa nak buat hehe.

Last day again bidang terjun jugak diminta jadi emcee utk closing ceremony…mcm biasa sebab pengajur x bagi skrip so aku tibai je la…ntah apa2 aku merepek asalkan majlis in control…sampai CEO pun aku mangsai (sori bos).

Come Thursday aku amik cuti…x tahan dah nak tgk nenek. P amik kete yg baru siap dibaiki n terus balek kampong jenguk nenek. Luka x berjahit coz dia x nak…tulang retak pun x dapat masuk besi coz dia membentak…so bersimen jela kaki nenek. Dia x boleh bergerak n terbaring je kat rumah…kesian plak tgk coz nenek aku ni aktif orangnya, bukan tau duduk diam. now dia jadi rimas sebab tak boleh buat apa2…

Ahad terpaksa juga balik kertih n masuk opis keje sebab ada MPAQ plak….same scenario which my position forced me to be in the committee ( tp aku suka rela) hehe…not a stream committee aku just handle urusan dgn pihak2 luar yg dtg utk buka gerai jualan n pameran je…Alhamdulillah semuanya lancar…ada gerai dari Saba Islamic Media, Islamic Relief Malaysia, Wassiyah Shoppe, Bank Rakyat & Darul Bayan (Maahad Tahfiz)…not bad collection diorang (aku dgr2 la…Saba dpt > rm2000 a day)

MPAQ kali ni aku jadi peserta jugak….masuk kuiz agama tapi kalah di peringkat awal huhu. Apepun atleast aku dpt refresh balik la ilmu2 yg semakin berkarat sebab duk pulun baca balik nota2 lama. Secara bidang terjun (lagi) kena jadi pemain tabla plak utk kumpulan nasyid Sauhatul Muhandis (suara jurutera) yang gagal mendapatkan minus one utk lagu mereka. Ntah dari mana datangnya bakat tetiba je aku boleh bermain alat tersebut (walaupun adakala off tempo) despite a day of practice they end up as a winner…I m proud to be a part of the team. Not a singer tho…just a percussionist. Thanks to sek kg chabang yg sudi pinjamkan alat music tu…selain tu ada mcm2 pertandingan lagi antaranya Sajak, Tilawah, Murattal, Hafazan, Azan & Montaj.

Lain2 hal…dicelah-celah kesibukan MPAQ sempat gak aku melayani rombongan Pengarah Kastam Terengganu, YB Dato’ Ajis. Thanks la Dato’ for all your compliments and being supporting enough during my presentation…u made me realize something. Oh ya…thx sebab puji depan member2 HRPC, moga2 betul-betul dapat rating 2 seperti yg Dato’ cakap tu hehe.

MMM tambahan sikit yg x best dlm minggu ni, luka lama berdarah kembali…tadi Hj Mail ECRO Tanya, nape u tak release? Huhu…Tanya bos la Tn Hj….sy ni mentimun…yg mengikut arahan. Better luck next time…

N n n …aku kena langgar plak ngn seekor kancil malam kelmarin, calar plak bumber Bandar ku…tp redho jela…dgn cool aku langsung x marah pakcik yg langgar aku tu….sebab mcm dah biasa kut hahaha. Asalkan bukan aku langgar org cukupla…kete calar tu perkara biasa.
Sini dulu la…wassalam.
Catat Ulasan