Selasa, Februari 02, 2010

Aktifkan diriku!

Salam buat semua...

Agak lama tak update apa-apa dlm blog ni, btw sapa yg kisah pun sebab bukan ada orang baca hahaha...maklumla aku punya blog ni bosan semacam je, tak IT savvy enough nk upload fancy material n might not.

cuma malam ni rasa nak kembali menulis la sempena tahun baru 2010 ni...harap tak terlewat nak ucap Happy New Yr to all!

Tahun baru bermula ceria. Seisi rumah (bujang) celebrate new yr 4 d 1st time ever since duk umah ni from yr 2006. Kitorang buat simple bbq party on the new yr eve tu sama2 ngn few member office dr EPE & PPT.

Since that, Januari pun bermula, and it was hectic beyond expectation. Keje kat opis tu biasala, siapa yg tak banyak keje rite? tapi program utama Januari adlh company Safety Drive. Aku offer diri nak buat soalan treasure hunt tu, tak sangka ianya bukan sesimple yg difikirkan. It tooks me 1 week tak cukup tido, stay up until 4 am in d morning (mcm zaman student) just nak pecah kepala fikirkan ayat2 mudah yet tricky. Itu blom kira ulang alik Gambang utk survey the route wht so ever....Alhamdulillah, semuanya berjalan lancar tho ada hickup here n there (adat).

January jugak adlh bulan sukan, ada 2 tournaments aku join. Woodball inter HRM section. Hoho section PR Admin emerged as d champion meskipun aku punya stroke plg teruk skali. Then ada bowling inter department gak, just involved HRM, HSE & OPI je la....tho tak menang apa2 tp overall rasa hepi sebab dpt kumpul ramai2 camtu and do some activity together.

last week Jan, kembali menggegar sekolah angkat untuk program Bakti. Puas hati sungguh coz thiz time aku lebih tersusun n tahu wht i am doing. Terharu ngn komitmen tinggi para Fasi, adik2 n pihak sekolah....harap ianya berterusan. 

Now dah masuk February, another busy month tapi dah expect sebab semuanya ada dlm calendar. Ofcoz 3rd Feb is my 27th besday! Alhamdulillah....masih bernyawa dgn sihat n bahagia sampai saat ini. Maybe (kalo ada yg baca) x percaya ngn deklarasi aku ni, tp hakikatnya ialah aku x pernah pun sambut my own besday. Just bukan kebiasaan dlm famili, time tu mak lebih sibuk bekeje n tiap2 kali besday akupun mak xde kat rumah....dia igt tapi wht to do kan. So bila dah besar tak rasa apa2 la...xde nostalgia.

Cuma thiz yr rasa tersentuh gak la bila those who i call frenz, sudi luang masa n wang ringgit utk raikan hari jadi aku...not tht i am supprise 2b frank. Tak harap apa2 pun tp kind of knowing it la dari tindak tanduk depa yg mcm planing and hiding something, nice try u guys...dun forget ek, i m d master of organizing event, hence semua trick2 korang aku boleh hidu :) Pepun sgt2 beterima kasih n mudah-mudahan ia bukan yg terkahir kali kt boleh rai benda2 ni sama2...

sini dulu 4 kali ni, esok2 maybe tulis lagi kalau ada mood....tp dah tekad nk aktif as slowly leaving my FB. 

salam 1 Malaysia! wah wah wah

Catat Ulasan