Jumaat, Januari 08, 2016

Go ASEAN: Singapore Zoo, how to reach there by land transport from Jb?

Happy new year!

Azam tahun ni nak jimat cermat. Jalan2 go asean pun kena limit so jom recap our trip to zoo singapore last dec 15.

Tadaaaaa....xcited! Depan pintu masuk pun nk wefie. Last time pergi zoo negara masa umur 5 tahun. Damn 2 decades ago!
So jgn risau as aku takkan poyo2 nk compare zoo singapore dgn zoo negara. X fair for zoo negara unless aku pernah pergi recently kan. But aku baru pergi zoo melaka last yr and still wont compare the 2 sebab it is totally in different leauge.

Beli tiket online ye. Tak perlu que panjang di kaunter tiket and dapat diskaun 10%. If pakai kad kredit bank singapura dpt less 30%. Best kan? Harga tiket pun reasonable considering how famous the place is. Takde beza harga local and foreingner maybe bcoz most visitors are foreigners coming from all over the world.

Located far from city. The area memang reserved forest yg aman dan menghijau je. Tak rasa mcm kat singapore langsung haha. Ada banyak haiwan yg sihat dan bersih hidup bebas dalam habitat masing2. Buaya misalnya hidup dlm sungai buatan yg luas dan besar serta jernih bersama sama ikan dan hidupan air lain....cool kan?

Ada koala. Polar bear yg super hugeeee siap dgn iceberg lagi. Serius besar dan comel. Penguin pun ada. Haiwan lain yg tipikal wajibla ada so aku malas nk mention.

Again wefie bersama sang gajah!

Sori pic lain byk dlm henpon wifey and malas nk amek haha...google je lah ye or visit thier website for more info. Customet service dia pun sgt helping. Aku emel tanya soalan remeh on how nal naek bus pergi sana dr jb? Dia jwb dgn detail siap harga...alhamdulillah kami follow and sampai dgn jayanya.

Bai


Catat Ulasan