Selasa, Mac 03, 2009

Pre Holiday

Salam...

aduh penat sungguh....baru sampai dari Rantau Abang Dungun iaitu kira-kira 55km jauhnya daripada rumah aku di Rantau Laut Kemasik ni. Aku ke sana sebab mewakili bos bagi merasmikan Kem Kecemerlangan UPSR 2009 SRK Kg Chabang. Untuk makluman, sekolah berkenaan merupakan sekolah angkat EPEMSB di bawah Program Bakti Pendidikan PETRONAS. Justeru sebagai keluarga angkat kepada sekolah tersebut maka kami menaja segala keperluan demi kecemerlangan murid-murid tahun 6 khususnya. 

selain kem seperti ini, PETRONAS juga membiayai kos kelas tambahan yang dikelola oleh pihak sekolah saban minggu. Guru2 terbabit pula dilatih secara komprehensif oleh pihak PETRONAS dengan kerjasama Kementerian Pendidikan. Di pantai timur ni, kami cuma fokus kepada subjek bahasa Inggeris. Namun ditempat -tempat lain subjek Math & Sciene juga turut diberi penekanan.

Back to the launching ceremony, i was just happy to be with all the adik2...some of them memang dah kenal lama atleast since 2 years ago, before i became the Program coordinator. Hmmm if possible tak mahu guna bahasa rojak, tapi bila guna bahasa Melayu bunyi skematik & ayat pendek jadi panjang....huhu. Btw, as much as i remember them...they did remember me as well....rasa glamour sekejap bila semuanya saying hi to me once i stepped into the hall...some called my name "abang Ajam" so sweet! 

mmm nak tidur dulu la....esok pagi Insyaallah nak gerak balik kampung. Long journey jugak la 4-5 hours more less...plan tak balik rumah terus tapi nak singgah newly open TESCO Kuala Selangor to visit my mum & my aunty yg buka kedai kat situ...mum i coming tomorrow, c u there!

so untill then...have a nice holiday to all terengganunians (ada ke ejaan mcm ni) & to the rest Good Day!

Catat Ulasan